Tapijtdoorn

Tapijtdoorn nodig voor op uw heftruck? Vanuit de tapijtstad Genemuiden is Van Dijk Heftrucks uiteraard nauw verbonden met het logistieke proces binnen de tapijtindustrie. Vanaf de jaren 70 worden er met de diverse types Linde vorkheftrucks al tapijtrollen geladen en gelost met de ‘Van Dijk Tapijtdoorn’. Meer weten over de werking van een tapijtdoorn? Lees dan snel verder.

Contact opnemen

Werking van de tapijtdoorn

Deze speciale stalen massieve pen is sterk en buigzaam, prima eigenschappen voor een duurzaam dagelijks vervoer binnen de fabrieken en de overslag bedrijven die de rollen transporteren. Met de heftruck kan de tapijtrol eenvoudig opgepakt worden. De tapijtrol kan daarna eenvoudig in het magazijn of in de vrachtauto geplaatst worden. Standaard heeft de pen een werkende lengte van 3800mm en een doorsnee van Ø 80 m. De tapijtdoorn is gemonteerd in een draagbus van de montageplaat en is geschikt voor FEM-II of FEM-III vorkenborden. Afwijkende maten zijn ook leverbaar op bestelling.

Tapijtdoorn

Andere opties van de tapijtdoorn

Optioneel kan de tapijtdoorn van een snelwissel systeem worden voorzien, hierdoor bespaard men tijd als men telkens moet wisselen van palletvorken naar de draagdoorn. Ook kan de tapijtdoorn op een draagjuk geplaatst worden. Op deze manier kan men snel en eenvoudig met de vorken dit frame opnemen en de rollen vervoeren.

Tapijtdoorn voor transport

De tapijtdoorn hebben wij zelf door ontwikkeld en is ideaal voor transport. Daarnaast heeft onze tapijtdoorn een CE-Keurmerk. Hierdoor voldoet hij aan alle veiligheidseisen waaraan hij moet voldoen.

Intellidoorn

De nieuwste ontwikkeling betreft de “Intellidoorn”. Hierbij wordt een tapijtdoorn voorzien van een antenne systeem om eenvoudig de rollen die voorzien zijn van RFID te kunnen lokaliseren. Ook de data met betrekking tot de voorraad en de nodige verplaatsingen, kunnen hierbij softwarematig via Wifi worden verwerkt. Op deze manier kan er veel tijd en dus veel geld bespaard worden.

Contact opnemen voor een tapijtdoorn?

Bent u benieuwd naar de werking van een tapijtdoorn, of heeft u andere vragen? Kom dan eens langs in Genemuiden. Hier kunnen wij aan u de werking van de tapijtdoorn op een Linde heftruck laten zien.

Tapijtdoorn Genemuiden
Van Dijk Heftrucks
Sisalstraat 50
8281 JJ Genemuiden

Algemeen: 038-385 55 77
Verkoop: 038-820 02 94
Service & Parts: 038-820 02 95
Administratie: 038-820 03 57

info@vandijkheftrucks.nl
B.T.W. NL 8089.61.718.B.01
K.v.K. 05021328

Plan route
233