Wet "Regeling Voertuigen"

WAT HOUD DIT IN ?

 

Samengevat kunnen we zeggen dat heftrucks welke breder zijn dan 1300mm van een kenteken moeten worden voorzien als ze op de openbare weg komen. Daarnaast geld dit ook voor heftrucks welke smaller zijn dan 1300 mm maar voorzien van een trekinrichting en een aanhanger. In de praktijk zijn Linde vorkheftrucks vanaf 3500kg hefcapaciteit breder dan 1300mm. Als u met een Linde vorkheftruck van b.v. 4000kg of zwaarder op de openbare weg komt dient uw heftruck geregistreerd te worden en voorzien van een kenteken.

 

MET INGANG VAN 1 JANUARI 2021 MOETEN VORKHEFTRUCKS WELKE ONDER DE NIEUWE CATEGORIE ‘MM’ OF ‘MOBIELE MACHINES’ VALLEN GEREGISTREERD EN GEKENTEKEND WORDEN MITS:

  • Ze breder zijn dan 1300mm
  • De machines op de openbare weg komen
  • Smaller dan 1300mm, maar uitgerust met een trekinrichting én het trekken van een aanhanger óp de openbare weg

Uitzonderingen zijn:

 

-Meeneemheftrucks (Kooiaap, Moffett)

-Mobiele Machines die niet op de openbare weg komen*.

-Smallere machines dan 1300mm (mogen dus wel op de openbare weg, zonder kentekenplaat en registratieplicht)

 

Na 31 december 2021 is online registratie niet meer mogelijk en moet een voertuig door de RDW beoordeeld worden om in aanmerking te komen voor registratie. De kosten kunnen dan behoorlijk oplopen, dus het is aan te raden dat als uw vorkheftruck in aanmerking komt voor een kenteken, dit z.s.m. in 2021 te realiseren.

 

Verdere informatie Linde heftruck kenteken:

Een bluespot (dan wel redspot of truckspot) is toegestaan wanneer een heftruck op openbare weg rijdt.

Een afgeknotte driehoek niet meer verplicht (maar wel toegestaan) is voor voertuigen, die zijn voorzien van een kentekenplaat. Dus geleverd na 1 januari, en vanaf 2025 voor alle heftrucks op de openbare weg.

Een zwaailamp/flitslicht mag op de truck gemonteerd zitten, maar moet uitgeschakeld kunnen worden bij gebruik op de openbare weg, tenzij het voertuig en/of aanhanger breder is dan 260 cm, dan is het verplicht.

 

*Een openbare weg is een weg die openbaar toegankelijk is voor het verkeer. Een voorbeeld van een niet openbare weg is een met slagboom afgesloten terrein waar u zich moet melden om het terrein op te mogen.

Naar overzicht


linde kenteken heftruck
heftruck kenteken Linde

Meer informatie ontvangen?

Laat uw naam en emailadres bij ons achter en wij nemen contact met u op.

188