Eerste Linde met lithium-ion batterij voor Ten Brinke b.v.

Ten Brinke b.v. in Creil (Noordoostpolder) heeft als eerste Van Dijk-klant een Linde heftruck met lithium-ion batterij in gebruik genomen. En die bevalt zeer goed, meldt Pieter Harm Sijtsma van het bedrijf. “Je hebt er gewoon minder onderhoud aan. Bijvullen met gedemineraliseerd water is niet nodig en de batterij laadt zich constant op. Stilstaan is opladen, ook tijdens de lunchpauze bijvoorbeeld”. 

Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat Ten Brinke de Linde niet primair heeft gekozen vanwege de batterij. De heftruck is binnen het bedrijf niet doorlopend in gebruik, dus ook met een andere batterij zou men uit de voeten kunnen. Waarom dat toch deze Linde? “Deze heeft het hoogste hefvermogen en de beste stabiliteit op een hoogte van 6,5 mtr in het segment. Bovendien vraagt de hoeveelheid werkruimte in ons magazijn om een korte machine met een kleine draaicirkel. Dat heeft deze heftruck”, aldus Sijtsma. Overigens kreeg Ten Brinke dankzij de nieuwe batterij een mooie subsidie op de aanschaf.

Langer inzetbaar
Van Dijk Heftrucks introduceerde de Linde-modellen met lithium-ion technologie eerder dit jaar. Deze batterijen bieden gebruikers grote voordelen op energiegebied. Door de mogelijkheid van doorladingen, bijvoorbeeld tijdens pauzes, wordt de inzetduur van elektrische heftrucks veel langer. De trucks hebben een hefcapaciteit van 1,4 tot 1,8 ton en zijn beschikbaar in vijf modellen. Ieder model is verkrijgbaar met twee batterijvarianten, een lichte en zwaardere. Deze variëren van 13,1 tot liefst 45,7 kWh.

Ten Brinke b.v. is gespecialiseerd in teeltbegeleiding bij agrarische- en groenbedrijven. Men levert onder meer zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen in geheel Nederland.
 

Naar overzicht


Linde-elektrische-heftrucks-nu-met-lithium-ion-batterij

Meer informatie ontvangen?

Laat uw naam en emailadres bij ons achter en wij nemen contact met u op.

188